Tarzan of the Apes

Tarzan-of-the-Apes.jpg

Autor: Edgar Rice Burroughs

Editura: Librivox

Categorie: Literatura

Narator: Necunoscut

An publicare: 2016

Durata: 09h 21min

0 00 Lei
Demo

Imaginile sunt cu titlu de prezentare. Preturile pot fi modificate fara o notificare in prealabil.


Descriere

Edgar Rice Burroughs (n. 1 septembrie 1875; d. 19 martie 1950) a fost un scriitor american, cunoscut pentru crearea eroului junglei Tarzan, dar si pentru crearea aventurierul eroic de pe Marte John Carter, desi el a scris lucrari in mai multe genuri.

Inainte de Tarzan, Burroughs a avut o viata plina de esecuri. Punctul de cotitura a fost momentul in care a inceput sa scrie pentru reviste de fictiune (Pulp magazines), la varsta de 35 de ani. Prima sa scriere comerciala a fost "Under the Moons of Mars" ("Sub lunile lui Marte"), publicata in serial in 1912 si care introducea eroul invincibil John Carter, ce este transportat catre Marte, aparent prin proiectie astrala, in urma bataliei impotriva apasilor, in Arizona. In final, seria "Marte" a atins 11 volume.

Burroughs a creat in total 68 titluri, toate facand parte din serii populare. Titlul de referinta a lui Burroughs, "Tarzan", a aparut in 1912, fiind urmat de inca 24 de aventuri ale lui Tarzan. In 1913 a fondat propria sa editura, Edgar Rice Burroughs, Inc. iar in 1934 Burroughs-Tarzan Enterprises si Burroughs-Tarzan Pictures.

Sursa: Wikipedia