Povestea lui Ionica cel prost

ionica_cel_prost.jpg

Autor: Ion Creanga

Editura: ACT si Politon

Categorie: Divertisment

Narator: Razvan Hincu

An publicare: 2016

Durata: 00h 11min

2.1Lei

2 08 Lei
Cumpără

Imaginile sunt cu titlu de prezentare. Preturile pot fi modificate fara o notificare in prealabil.


Descriere

Povestea lui Ionica cel prost, de Ion Creanga, va este oferita de ACT si Politon ca audiobook in varianta download, in lectura actorului Razvan Hincu.

Intr-un sat plin de baieti gospodari se afla  i unul mai „altfel”. Toti ii spuneau „Ionica cel prost”. Statea deoparte si la nunti si la joc si la crasma. Pana intr-o zi cand nu s-a mai putut stapani si le-a „demonstrat” celorlalti flacai ceea ce poate.

Povestea lui Ionica cel prost nu e semnalata pana acum in repertoriul folcloric, tema insa se intalneste in povestile populare, dar in alte subiecte unde flacaul prost e intr-adevar nestiutor in atare materie.

Acest text a fost interzis in diverse perioade de timp.

Atat Povestea povestilor cat si Povestea lui Ionica cel prost, „sunt texte in care era prezent limbajul popular, fara perdea folosit in genere de taranii moldoveni”, spune Constantin Parascan, profesor doctor, specialist in literatura si in opera lui Ion Creanga. Autorul nu se gandise niciodata sa publice cele doua povesti.

”In cartea pe care o pregatea, nu au fost incluse aceste doua povesti. Nici nu dorea acest lucru. Erau doua scrieri, facute pentru un eveniment privat, doar pentru acel eveniment, banchetul Junimii si care se citeau doar la petrecerile intre barbati ale scriitorilor”, spune Constantin Parascanu.